Antalis – competiția CLAR PENTRU TIPAR 2020

Chiar dacă albumul era aproape gata nu prea mai lucram la el, știi cum e: cei 20% din ce rămâne să faci îți mai ia încă 80% din timpul de lucru la el. Din fericire am aflat de concursul ”Antalis Awards 2020, CLAR PENTRU TIPARhttp://www.antalisawards.ro/, concurs la care premiul era hârtie de cea mai bună calitate, Claro Bulk, ca să tipărești lucrarea. M-am hotărât să-l înscriu, era și un test dacă albumul este interesant. Am stabilit cu doamna Silvia Colfescu ca albumul să apară la editura Vremea. Vă mulțumesc doamnă Silvia Colfescu!

IubitameaMihaela
Coperta albumului – dis de dimineață la Neptun, mai 1987

Am început să lucrez frenetic, mai ales la texte. Am redus fotografiile și numărul de pagini la 96. Greu, foarte greu să decid ce fotografii să scot. Toate mi-s dragi și mi-e greu să renunț la una. Până la final am mai înlocuit câte una-două dar gata, am rămas la 96 pagini. Coperta mi-a fost ușor să o aleg, îmi place privirea Mihaelei din aceea dimineață, eram într-un hotel din Neptun în mai 1987.

Pentru concurs trebuia să fac și un mockup cât mai apropiat de produsul final. Am ales să fac albumul cu copertă tare și supracopertă. Am tipărit la imprimantă două exemplare pe cheiul Dâmboviței, la Lucky Print. La fel ca la celelalte albume ale mele Costel m-a ajutat cu mockup-urile, au ieșit super! Dacă vreți să reparați sau legați cărți Costel vă ajută. Îti mulțumesc Costel!

Am postat pe site-ul concursului pdf-ul și am lăsat mockup-ul albumului la Antalis. Pe vremea aceea albumul se numea ”Mihaela iubita mea” … va veni vremea să vorbim și de titlu.

Și a venit ziua premierii, bineînțeles că pe zoom. Aveam emoții dar eram foarte încrezător în unicitatea albumului. Și așa a fost, ”Iubita mea Mihaela” a câștigat premiul juriului, împreună cu ”Zâna vrăjitoare”. Yupiiiiii. Mulțumesc juriului!

Iubita mea Mihaela
Costel cu cele două copii ale albumului
Iubita mea Mihaela
Înscrierea albumului în concurs

Iubita mea Mihaela

Anunțarea câștigătorilor

Iubita mea Mihaela
Premiul Juriului CLAR PENTRU TIPAR 2020

Felicitări Antalis pentru ideea concursului ”CLAR PENTRU TIPAR”, sper să fie o tradiție de durată. Și uite așa acum chiar că trebuie să-l tipăresc.

Supracoperta tiparită ARTELIBRIS Extra Bianco transmite emoțiile din interiorul albumului, te îndeamnă să nu te grăbești, te face să zăbovești puțin să o pipăi, să îi simți căldura. Hârtia de la interior Claro Bulk se potrivește perfect la un album foto, mată și catifelată scoate în evidență fotografiile.

Claro Bulk 150g/mp
Claro Bulk 150g/mp
ARTELIBRIS Extra Bianco 120g
ARTELIBRIS Extra Bianco 120g/mp

Va urma ….

Albumul “Iubita mea Mihaela”

Albumul a câștigat premiul juriului ”Antalis Awards 2020 – Clar pentru tipar”. Date tehnice

 • Pagini: 96
 • Format: 21×21 cm
 • Supracopertă
 • Album bilingv (română-engleză)
 • An apariție: 2021
 • Editura Vremea
 • ISBN: 978-606-081-026-1
 • Tipărit la tipografia Monitorul Oficial
 • Interiorul albumului a fost tipărit pe Claro Bulk 150g/mp, supracoperta tipărită pe ARTELIBRIS Extra Bianco 120g/mp. Toată hârtia pentru acest album a fost oferită de Antalis

Îl puteți cumpăra de aici https://carturesti.ro/carte/iubita-mea-mihaela-1055946289 

Please follow and like us:
fb-share-icon

2 thoughts on “Iubita mea Mihaela – concursul Antalis

 1. Bravo, Andrei!
  Felicitari pentru munca la album.
  Desigur, merita felicitari nu doar fotograful (obiectivul) ci si Muza, subiectul, Mihaela ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *