Trecut-au anii – Bucureștiul de ieri și de azi

Trecut-au anii adică ”Than and now” cu un București chinuit de comuniști, comparat cu unul în căutarea identității, câteodată mai frumos, câteodată mai urât sau chiar distrus de interesele unora.
Îmi plac perechile de fotografii cu Dâmbovița care are o schimbare spectaculoasă de la un râu de câmpie, super murdar și împuțit, cu malurile verzi la un canal urât de beton. Mai bine o acoperim si facem parc pe tot parcursul ei. Și Piața Unirii este de nerecunoscut, au dispărut clădiri valoroase fiind, înlocuite cu blocuri ordinare.
Interesante sunt și perechile de fotografii de la proteste, din 1990 până în zilele noastre când orașul dă tonul la manifestații din cele mai diverse.
Cele mai triste sunt demolările absurde făcute de analfabetul de Ceaușescu cu trepădușii lui, mii de vieți au fost distruse pentru niște construcții de mâna a doua, betoane peste betoane, peste betoane, acum mândria numai a unor degenerați fie din analfabetism fie din ramoleală.
Intrarea în Uniunea Europeană a adus speranțele de a ajunge și Bucureștiul capitală europeană. Mai avem mult de luptat pentru și nu știu dacă se va produce în următorii 30 ani.
Totusi speranța moare ultima, îmi iubesc orașul natal și sper că va veni o vreme când voi fi și mândru de el!

Editura Corint
ISBN 978-606793-694-0
Număr de pagini 304
Formatul cărţii 210×210
An apariție 2019

mm
Tip copertă moale
Data apariției 2019

 

Please follow and like us:
fb-share-icon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *